The Art of the Brick – LEGO – Izložba i Advent u Budimpešti 2023

Objavljeno: Brick Pit Dana: 03.11.2022.
LEGO - Izložba i Advent u Budimpešti
Oznake:
Kategorija:

IZLOŽBA – The Art of the Brick

CNN je ovu izložbu proglasio kao TOP 10. ‘GLOBAL MUST-SEE EXHIBITION’

Doživite The Art of the Brick, najpopularniji svjetski prikaz LEGO® umjetnosti! Otkrijte više od milijun LEGO kockica koje je umjetnik Nathan Sawaya transformirao u više od 100 skulptura. Ova hvaljena zbirka uključuje Sawayine originalne skulpture, kao i re-imaginirane verzije nekih od najpoznatijih svjetskih umjetničkih remek-djela, kao što su Michelangelov David, Van Goghova Zvjezdana noć i Da Vincijeva Mona Lisa.

Ostali istaknuti događaji uključuju 6-metarski kostur Tyrannosaurusa Rexa i inovativnu, multimedijsku zbirku fotografija s LEGO kockama proizvedenu u suradnji s nagrađivanim fotografom Deanom Westom. Ne propustite ovu inspirativnu izložbu koju je vidjelo više od 7 milijuna ljudi diljem svijeta!

O Nathanu Sawayi, LEGO® umjetniku

Nathan Sawaya je nagrađivani umjetnik koji stvara umjetnička djela koja izazivaju strahopoštovanje od nekih najnevjerojatnijih stvari. Njegove globalne izložbe na turnejama, THE ART OF THE BRICK, prikazuju velike skulpture koje koriste samo igračke za gradnju: točnije LEGO® kocke. Njegov je rad opsesivno i mukotrpno izrađen te je i lijep i razigran.

Nathan Sawaya stekao je vrhunsku poziciju u svijetu suvremene umjetnosti i stvorio je novu dimenziju spajanjem pop-arta i nadrealizma na zadivljujuće i revolucionarne načine. Njegova se umjetnost sastoji od poigravanja s materijalom, bojom, pokretom, svjetlom i perspektivom.

Putuj i doživi The Art of the Brick

POLAZAK IZ:

  • Zagreba – 04.00h parkiralište iza zgrade INAe (nasuprot Avenue Malla)
  • Sesveta – 04.20h autobusno stajalište u Ninskoj ulici (kod Offertissime)
  • Varaždina – 05.15h parkiralište kod gradskih bazena (Varteks)
  • Čakovca – 05.40h parkiralište kod dvorane graditeljske škole

Za popust od 10% koristite kod: LEGO10

Polazak iz navedenih mjesta prema navedenim terminima. Vožnja do Budimpešte.
Po dolasku u Budimpeštu odlazak na LEGO® Art – Experience The Art of the Brick izložbu. Nakon razgleda izložbe odlazak u centar grada te slobodno vrijeme za uživanje u božićnom sajmu na glavnom gradskom trgu. Okupljanje grupe oko 15.00h te odlazak prema BRICKPARK-u, jedinstvenom mjestu gdje ćete moći vidjeti izložene kreativne LEGO® atrakcije i programe (mališani mogu uroniti u popularne LEGO® teme ili kraljevstvo bajki, dok odrasli mogu uroniti u svjetove fantazije, Drugog svjetskog rata, filmova ili bića iz povijesnih djela).
Povratak prema mjestu polaska u 18.00h. Očekivani dolazak u mjesto polaska u kasnim večernjim satima.