LEGO Lonely Mountain – 79018

Objavljeno: Luka Jakaša Dana: 03.03.2024.
LEGO-Lonely-Mountain-79018
Kategorija:

Sveti Gral Hobbit setova 79018 Lonely Mountain

Ovaj set je svitlo dana ugleda 2014 godine. Sastoja se od 866 dijelova, 5 figurica(sve ekskluzivne) i velikog Smauga. Na figure neću trošit previše riči. Svi znamo da je to forte ove tematike. Za mene najbolji period lego figura i ne vidim da trenutno ide na bolje. Ono šta je mene oduševilo je Smaug.

LEGO-Lonely-Mountain-79018

Nikad prije a, sumnjam da će ponovit (zadnja nada je fell beast od nazgula) tako nešto. Sam zmaj je 24 centimetra visok, 47,5 cm dug i širok 42.5 centimetra kad raširi krila. Stvarno impresivna moldana figura. Vrhunac su krila koja nisu plastična nego su gumena i imaju mogućnost sirenja i sužavanja kao i rotacije u zglobu sto vam automatski otvara bezbroj mogućnosti kako želite postavit zmaja. Naravno tu nisu stali nego su napravili i pomična usta tako da možete papati figure koliko vas je volja a sve su to začinili sa vrhunskim printom na drobu kako bi dočarali scaleove (mislili su i na onaj jedan ostečeni di je popia prvu strilu pa preživia). Moga bi pisat još 3 dana o Smaugu Velikom. Završit ču samo sa rečenicom da sve figure zmajeva koje je lego napravia nisu do kolina ovom zmaju. A sad da se vratimo na sami build. Set je izgledom poprilično velik iako ima “samo” 850 kockica. Oko 20cm visine, 45 širine i 12 dubine. Tia bi povuč paralelu na današnje veličine setova. Danas setovi ovakvih dimenzija imaju 2000+ kockica sta mene jako nervira i zato mu dajem dodatni plus. Sam build se sastoji u 2 dijela. S jedne strane imamo rudnike a sa druge Thorinov throne room.

LEGO-Lonely-Mountain-79018

Sam build je dosta lagan ali nije dosadan jer nema puno ponavljanja. Veliki plus je sta se koriste veće kocke i jednostavnija rješenja a sam set ne gubi na vizualnoj kvaliteti. Još jedan veliki bonus ovog seta je igrivost. Skale koje se mogu srušit, tajni prolaz, funkcionalno kolo koje se može pomicati cijelom duzinom rudnika i skupljati blago samo su neke od stvari koje ovaj set cine boljim. Naravno set ima i mana ka i većina setova. Navea bi dosta praznu stražnju stranu. Mislim da se generalno puno manje posvećivalo “sitnim detaljima” a vise nekakvoj funkcionalnosti i igrivosti. Ali opet prostor je tu pa ko voli dorađivat može se dodatno zabavit. Smeđe kockice neću niti spominjat, jako ih je puno i to je poseban kaos za ovaj set ako se odlučite za kupnju. Cijena mu je bila 130e za novi kad je izaša a danas se cijena kreće od 400 pa nadalje za novi, i oko 300+ za rabljeni. Ovo je must buy set za sve fanatike ove tematike jer osim sta ćete imat najboljeg lego zmaja dobit ćete i zabavan set za slaganje i potencijal za Mocove.

FIGURE 5/5

BUILD 5/5