Tata složi mi auto, tata složi mi kućicu

Objavljeno: Brick Pit Dana: 31.12.2023.
Tata složi mi auto, tata složi mi kućicu
Oznake:
Kategorija:

Čuo sam priče o lego kockicama, pričalo se da su za djecu… Ali ja sam također nečije dijete pa zašto se i ja ne bih “kockao” !?

Bila je to godina 2018. ako me sjećanje dobro služi, dan kao i svaki drugi, odlazak u trgovinu… Taj kobni prolazak kroz trgovinu, kroz dio sa igrackama i slučajni pogled na dio sa Lego kockicama – točnije set 60224… Ničim izazvan taj dan sam kupio svoj prvi Lego set ikada. Zašto ? Ni danas nisam u potpunosti siguran ali vjerojatno se radi o činjenici da kao dijete nisam imao Lego kockice i to je bila jedna od onih igračaka o kojima sam maštao.

lego - 60224

I tako krene muka po Lego kockicama … kupiš jedan set, drugi, peti … nisi ni trepnuo a novčanik prazan , police pune, mjesta nema a želja ne posustaje, svakim danom maštaš o nekom novom setu, figurici … Ukratko – ludilo bez granica. Ono što sam na teži način shvatio je da ne možeš skupiti sve (ipak to nisu pokemoni) pa sam se nakon početnih city setova prebacio na technics, da bih se napokon pronašao u Star Wars tematici (gdje se čvrsto držim danas i ne posustajem).

Zlatan - LEGO kocke
Zlatan – LEGO kocke

Prođe godina, dvije, tri od prvog seta a malac porastao pa je došlo napokon vrijeme da i njega uvedem u čarobni Lego svijet.
Kao i većina roditelja krenuli smo s Duplo ali nekako bezuspješno moram priznati. Pravi interes se javio kada sam mu sa njegove tri navrsene godine kupio prve classic kockice.
“Tata složi mi auto, tata složi mi kućicu …” …
Malo po malo prestao je pitati mene da slažem nego kreće sam u kreiranje jer mašta radi svašta – leteći automobili, monstertruck, kućice … Slaže on svoje, ja svoje – Mission accomplished, srce ko kuća !

Zlatan - LEGO kocke
Zlatan – LEGO kocke

Sada mali gospodin bira setove superheroja, ninjago (damn, you can’t win every fight), city … Dok je on sretan i sam sam sretan !

Pored toga što je malac uplovio u Lego svijet, uspjeli smo i mamu uvući u sektu sa botanic setovima – čudo jer se činilo da ona nikada kockicu u ruke uzeti neće.

Zlatan - LEGO kocke
Zlatan – LEGO kocke

Ostaje nam još najmlađa članica obitelji kojoj je dvije godine ali njoj ćemo još dati fore godinu dana a onda kreće akcija pod kodnim imenom “kockice za Tiu”.

Zlatan - LEGO kocke
Zlatan – LEGO kocke

Za kraj … kockice i za male i velike, za mlađe i starije, kockice svima a ne samo njima

Keep on brickin

Autor – Zlatan Andrijašević

Ljubitelj LEGO kocaka i otvaranja LEGO grupa na FB