FESTIVAL IGRAČAKA IVANIĆ-GRAD 2023

Objavljeno: Brick Pit Dana: 13.06.2023.
FESTIVAL IGRAČAKA IVANIĆ-GRAD 2023
Oznake:
Kategorija:

Napokon, nakon korone nastavlja se normalno živjeti i vratio se festival igračaka.

To je spoj izlagača igračaka, kreatora igračaka, printanih 3d igračaka i poneka starinska igračka. Program je ponajviše namijenjen djeci. Tako i zabavni dio gdje nastupaju, rade razne igre  i nikako ih odvući doma. To je organizatoru uspjelo, jer se imalo cijeli dan kaj razgledati, igrati, odmoriti i ponajviše zabavit u prekrasnom parku.

Između parka i Naftalana ima rijeka u kojoj se održava utrka patkica, naravno onih žutih za kadu.

Festival je postao toliko popularan da dnevno procilkulira i do 10 000 ljudi.

Mi smo prvi puta izlagali te smo s našim klincima izradili dioramu rudnika. Rudnik je velik i ima jednu malu oazu. Tu smo željeli pokazati kako se uništava planeta, jer smo sve uništili, a samo jedan mali dio je ostao za uživati.

Zatim smo izložili tri kuće koje prikazuju financijsku pismenost. Jedna je gotova i ima ušteđevine. Druga je pri kraju, ali nije završena, no ima nešto ušteđevine i kuća se može završiti. Treća je najveća te je daleko od završetka, a nema ništa ušteđevine.

Time želimo djecu osvijestiti kako je štednja bitna, ali ne pretjerati sa željama i mogućnostima.

Taj program imamo spreman za edukacije djece po školama, vrtićima, knjižnicama, eventima i namijenjen je svima koji žele tako educirati djecu.

Otvorili smo i web trgovinu za naše 3d printane igračke https://pickabrick.hr u kojem možete naći 3d printane puzzle, vješalice, stalke za figurice i ostale fora stvari.

Shop se dopunjava uskoro i s drugim sadržajem – LEGO setovima i drvenim igračkama. 
U 7. mjesecu imamo puno radionica https://steamlab.hr/radionice/ pa se možete pridružiti na neke.

Toysfanatic Customs Toys je srušio rekord u izloženim igračkama, ukupno 1474primjerka.

Toysfanatic Customs Toys je kolekcionar i customizer igračke cca 15 godina, skupljam Transformers i admin u grupi Transformers fans Hrvatska.
Ukupno 3 izložba od postojanja festivala koje je sam organizirao i izlagao i svoju kolekciju i radove.
Moja ideja izložbe – posto sam i u prodaji rabljenih igracki dugo poznajem puno kolekcionara raznih vrsta igrački iz cijele HR a i šire i svi su s vremenom postali moji prijatelji a međusobno se ne poznaju iako imaju iste ili slične interese.
Cilj je bio okupljanje na jednom mjestu, s različitim kolekcijama svega složeno tematski i zajedno – za javnost i posjetitelje a za nas koji sudjelujemo druženje,uživanje i upoznavanje super novih ljudi kroz vrlo pozitivan način i sveukupno pozitivnu energiju .

Da li ste znali da postoji Brick by Brick? Oni se isto igraju kockicama samo drvenim koje sami izrađuju.

Oni su i organizatori Festivala igračaka. Rade kao i mi edukacije sa kockicama te ostale razne kreativne radionice. Na njihovom webu možete vidjet sve što nude Brick by Brick

U 10. mj. organiziramo Dječji tjedan u Sv. Nedelji sa raznim radionicama i vikend izložba od LEGO kocaka i cjelodnevne radionice Financijske pismenosti.

Uskoro više informacija.

Vidimo se na nekoj od radionica ili izložbi.

Do igranja.